ЈРБ АД БEOГРАД - Кнеза Милоша 82

Jugoslovensko rečno brodarstvo ad Beograd

Poznat po povoljnom i ekološki sigurnom transportu robe, JRB se bavi i rečnim putničkim saobraćajem.


Kovin

U sastavu bele flote, za iznajmljivanje po pojedinačnoj plovidbi ili na duži vremenski period, na raspolaganju je brod Kovin, šarmantna lađa dužine 22 i širine 5,5 metara sa motorom od 110 KS. Poseduje dve otvorene palube za uživanje u romantičnom krstarenju, kao i zatvoreni salon za udobnu plovidbu. Pogodan je za dnevna krstarenja, panoramsko razgledanje grada sa reka, ručkove, promocije, koktele, razne vrste proslava i svečanosti. Kapacitet broda je 50 putnika.

Putnički brod Kovin namenjen je, pre svega, rekreativnom turizmu. Boravak na otvorenoj palubi i vožnja laganim tempom uz obale glavnog grada, idealan su spoj za odmor, relaksaciju, sunčanje i razgledanje znamenitosti Beograda na nov i jedinstven način.

Za višednevna putovanja, organizuje se, po želji, obilazak ostalih interesantnih mesta i kupališta na Dunavu, Tisi, Tamišu i Savi.

JRB-Kovin

 

Kada je 1922. godine napravljena jedna lađa, niko nije slutio da će 100 godina kasnije prevoziti Beograđane i njihove goste, oduševljene prizorom koji mogu da vide sa ušća Save u Dunav.

Ovaj brod napravljen je sa kapacitetom od 120 putnika, ali danas prima oko 60, kako bi putnici što više uživali u vožnji ovim svojevrsnim vremeplovom i muzejom na reci.

Kovin je danas najstarije turističko plovilo u Srbiji, a spada i u najveće veterane na celokupnom toku Dunava. 2005. godine proglašen je kulturnim dobrom Republike Srbije, i niko ne sme da mu promeni ni formu, ni siluetu. U 2014. godini izvršen je veliki remont i rekonstrukcija broda Kovin, tako da mu je ojačan trup, motor i propeler, kao i delovi drvenarije, ali sve je učinjeno potpuno u duhu u kom je prvi put napravljen.

Ova neobična lađa je na raspolaganju Beograđanima, a već postala tradicija da ga tokom lepih letnjih dana obožavaju i domaći i inostrani gosti naše prestonice.

Tokom proteklih decenija, Kovin je ostao zaštitni znak za međunarodne regate koje su plovile iz Beograda, a on je bio komandni brod. Na njemu su snimani mnogobrojni filmovi, i rađane su legende koje i danas traju. “Kovin” je bio jedan od važnih aktera u Kusturičinom “Andergraundu”, kao i u “Balkan ekspresu” Obrazovna redakcija RTS snimila je šest veoma bitnih emisija sa njegovih paluba. Dok je plovio Dunavom na njemu su bile vrlo značajne međunarodne slikarske kolonije. Na brodu Kovin snimljeno je i mnogo spotova i reklama.

 

Sarajevo

Reprezentativni putnički brod Sarajevo, svojim konstruktorskim osobinama, enterijerom i brzinom vožnje, prilagođen je potrebama poslovnih ljudi.

Ekskluzivno namešten, sa klimatizovanim salonom koji optimalno prima 25 zvanica, pravi je izbor za posebne prilike, prezentacije, radne skupove i sastanke koji se pamte.

Brod Sarajevo_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografije brodova Kovin i Sarajevo možete da pogledate u našoj Galeriji

Za posebne pogodnosti (dugotrajnijeg iznajmljivanja), informacije i rezervacije, možete nam se obratiti telefonom na:
063/485 881,
ili nam poslati Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

grbJRBredizajniranJUGOSLOVENSKO REČNO
BRODARSTVO AD Beograd

Kneza Miloša 82,

11000 Beograd, Srbija
Tel. 011/3617-040

          Korisni linkovi

       JRB AD Sertifikati:                                Društvene mreže:

SGS_9001SGS_14001SGS_18001                   fbooktwitteryoutube